Το Δάσος

Δάσος του Ρούβα

Το δάσος του Ρούβα αναπτύσσεται νότια της οροσειράς του Ψηλορείτη και αποτελεί το σημαντικότερο φαράγγι του. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του δάσους είναι μεγάλου γεωλογικού ενδιαφέροντος και ξεχωριστής ομορφιάς.
Το δάσος φιλοξενεί σπάνια φυτά και πολλά προστατευόμενα ζώα.
Η μεγάλη βιοποικιλότητά του και η παρουσία σπάνιων φυτών και απειλούμενων ζώων το καθιστούν μοναδικό.
Η πρόσβαση στο δάσος γίνεται μέσω του αγροτικού δρόμου από τη Γέργερη και το Οροπέδιο της Νίδας και με πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4 που διέρχεται από το φαράγγι του Αγίου Νικολάου.
Απ΄ αυτόν τον μοναδικής φυσικής ομορφιάς τόπο αναβλύζει το νερό Ρούβας.

Δραστηριότητες

Το δάσος του Ρούβα ενδείκνυται για στιγμές χαλάρωσης, ηρεμίας, αλλά και πολλών δραστηριοτήτων. Ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει μια στάση για πικνίκ και νερό στον οργανωμένο δασικό χώρο ή να εξερευνήσει τη διαδρομή μέσα στο δάσος.

Camping
Mountain Bike
Climb
Walk
μάθετε τα νέα μας!

Newsletter

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας, γράψτε παρακάτω το e-mail σας και εμείς θα φροντίσουμε να μη χάσετε τίποτα!

Τι να περιμένετε:

Πολιτική της εταιρείας μας είναι η αποστολή newsletter, όταν θεωρούμε πως έχουμε σημαντικά νέα να μοιραστούμε μαζί σας. Αν θελήσετε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας και να σταματήσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά newsletter, μπορείτε να το κάνετε από τον σύνδεσμο που θα βρείτε στο κάτω μέρος του κάθε newsletter ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@nerorouvas.gr. Εκτιμούμε και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και τα προσωπικά σας δεδομένα. Καταθέτοντας τη φόρμα συμφωνείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας για προωθητικούς σκοπούς μέσω email.